Fetzer500x500

2012 – Fetzer Crimson Zinfandel

Af | Rødvin | Ingen kommentarer

The 2018 World Cup is fast approaching, with national sides making their final preparations ahead of this summer’s tournament.

We now know the groups after December’s draw. England have been put together with Belgium, Tunisia and Panama in Group G.

Gareth Southgate’s side were not among the top seeds, meaning they featured in pot two during the proceedings.

And with England’s route now mapped out, Southgate will be able to ramp up preparations for the 2018 tournament. 2018 World cup, football News ,Gaming ,Betscore ,Casino …..Sports.vin

moncigale2014 - 500x500

Moncigale Côtes du Provence 2014

Af | Rosévin, Rødvin | Ingen kommentarer

En snert af Provence på flaske til den danske sommer

2014 Moncigale AOP Côtes de Provence Rosé

Côtes du Provence – Et yndet sted at nyde et dejligt glas rosé. Der produceres store mængder af rosé – hvilket fører til rosé af meget blandet kvalitet. Føtex har i denne uge fokus på sommervine og har netop en flaske fra Moncigale på tilbud. Moncigale hed oprindeligt Chais Beaucairois og daterer tilbage til 1921. I 2002 blev det overtaget af cocktail og drinks producenten Marie Brizard, hvilket førte til navneændring og ny brandstrategi i 2008.

Netop Moncigale’s rosé bærer præg af middelhavsklimaet. Varme og tørre somre og forholdsvis milde vintre, hvilket skyldes de stærke mistralvinde. Vinen er lavet på lokale druesorter, men de typiske rosédruer for denne region er i blandt. Cinsault druer kan også kaldes Cinsaut, og anvendes mest i Frankrig og Sydamerika. Den benyttes oftes som blandingsdrue, da den gør vinen blød og giver frugtfylde. Derudover indeholder vinen Grenache, som ofte også benyttes som blandingsdrue, men ses også stå alene. Druen bidrager med krydderi og frugt. Sidst og ikke mindst er der også blandet Mouvedré i vinen, som giver vinen tannin og alkohol.

Min oplevelse af vinens duft er at den er mindre markant end den kunne være – dog et let frisk duft af citrus og let syrlige jordbær og hindbær. Smag oplevelsen var til gengæld væsentligt bedre, da den åbnede sig mere op. Fungerede fint sammen med en kyllingesalat, hvor både syre og frugt kom til sin ret. Behagelig halvtør og kunne med fordel have fået en isterning i for at bevare den lavere temperatur, så man også kunne have nydt den uden mad til. Med denne flaske kan man bringe en lille snert af Provence hjem i sin have.

Alt i alt en jævn god oplevelse på en dejlig dansk forsommerdag.

Priser vinen senest har vundet:
Sølv:  Concours des courtiers de marchandises de France assermentés des vins Alpes Côtes d’Azur Corse 2014

Vinfakta

Oprindelsesland: Frankrig (Côtes du Provence
Drue : Lokale druesorter, heriblandt Cinsault, Grenache og Mouvedré
Alc. : 13%
Serveringstemperatur: 7-10℃
Madsammensætning: Salater, grillet fisk og andre middelhavsinspirerede anretninger.
Pris : Annonceret i Føtex fra d. 2-8. Maj til 55.- pr. fl. Spar 20,-

Bedømmelse

Smag

halvtør med et hint af let syrlige røde bær.

Duft

Svag duft af citrus og røde bær

Pris

55.- for en snert af Côtes du Provence er godt givet ud.

Anbefaling

Køb og drik i sommerhalvåret. Vinen er god til de varme sommerdage, hvor man skal have en let forfriskning til de lette anretninger. Med sol, varme, svag vind og lidt duft af lavendel kan man næsten bringe Provence hjem til de danske haver.

LaPiuma2011

2011-LaPiuma

Af | Rødvin | Ingen kommentarer

gigondas500x500

2012 E. Guigal Gigondas

Af | Rødvin | Ingen kommentarer

Kraftfuld franskmand med gemmepotentiale

2012 E. Guigal Gigondas

Kvickly’s har i denne uge vine fra E. Guigal på tilbud. Jeg har specifikt valgt at tage fat på Gigondas, da jeg selv har oplevet hvor svært det egentligt er blevet at opdrive god Gigondas til rimelige penge. Den historiske efterspørgsel har gjort, at prisen er røget i vejret, så det meste er blevet ligeså dyrt som en Chateneuf-du-pape.
Vinhuset Etienne Guigal er et flot vinhus med meget flotte vine fra de fleste flotte områder op langs Rhône-floden. I 1995 købte de slottet Ampuis, hvor det meste af deres vin bliver opbevaret i slottets kældre. De har vine fra bl.a. Chateuneuf, Gigondas, Saint-Joseph, Hermitage, Condrieu, Côte-Rotie, Côtes-du-Rhône og Côtes mm. De er faktisk en af de største jordbesiddere i Rhône.
Der kan læses mere om vinhuset på denne side:

http://www.guigal.com/en/

Denne Gigondas er en kraftfuld og krydret. Den byder næsten på hele pakken: tørhed, frugt, krydderi og masser af dybe smagsnuancer i en flot harmoni. Den går fantastiske til de store herrebøffer eller en stor grillstegt oksesteg. Det er en bredskuldret vin med tanniner, der supplerer det animalske til perfektion. Tanninerne er dog stadigvæk noget hårde, og netop derfor vil jeg anbefale at gemme vinen 3-5 år endnu for at se hvad der så sker. Skal vinen drikkes nu, så vil jeg dekantere den eller lade vinen så åbnet i 1-1,5 time inden servering. En stor Gigondas-årgang, som 2010, vil sagtens kunne gemmes i op til 10-12 år.

Derudover har vinen lækker fyldig frugt med noter af kirsebær, jordbær, og en smule blomme. Dette komplementeres exceptionelt med fadlagringen, der tilfører noter at valdnødder, vanilje, tobak og kaffe. Vinens flaskeduft, bouquet, vidner også om en vin, der er blevet kælet for med gode franske egefade og masser sol i Rhône. Generelt for 2012 tyder det på at være et bedre år end 2011, dog ikke så godt som superåret 2010. Så anbefalingen vil være at se om Kvickly har noget 2010 tilbage, og så fald køb 2012 frem for 2011.

Jeg har ikke selv smagt alle Kvickly’s vine fra E.guigal, men har udelukkende fra deres omdømme og disse priser ville jeg ikke tøve med at kaste mig over andre af husets vine.

Bonnus info : E. Guigal er i den amerikanske presse ofte blevet nævnt som værende den bedste franske vinmager.

http://thetastingbook.com/p/eguigal
http://www.sommelierjournal.com/articles/article.aspx…

Vinfakta

Oprindelsesland: Frankrig, Sydrhône, Gigondas
Årgang : 2012
Drue : 65 % Grenache, 25% Mouvedre 10 % Syrah
Alc. : 14,5%
Serveringstemperatur: 16-18℃
Madsammensætning: Store røde bøffer, lam eller en stor oksesteg. Kan også bruge til at større tunge retter eller julemad, hvis man ikke kan lide for meget sødme.
Pris : På tilbud fra 19. – 25. april – spar 30%, (154.-) Normalpris: 219,95

Bedømmelse

Smag

Fantastisk lækker vin med dybde, fylde og karakter. Dog lidt for unge, hidsige tanniner.

Duft

Dejlig indbydende duft til en intens smagsoplevelse

Pris

Prisen er skarp for et kvalitetsvinhus. Man kan dog finde billigere og ligeså god Gigondas fra mere ukendte ”Brands”, hvis man søger grundigt

Anbefaling

Køb og gem i kælderen eller hvor Jeres vin opbevares til de store dage, når der skal fejres noget eller spises en stor middag for de bedste selskab. Det kan kun blive en god oplevelse.

ChablisVrignaud500x500

2013 Domaine-de-Vrignaud Chablis

Af | Hvidvin | Ingen kommentarer

Spændende utraditionel fadpræget Chablis

2013 Domaine-de-Vrignaud  Chablis 1. cru “Les Vaupulans”.

Salling, har i en periode kørt et fantastisk tilbud på en vin, som jeg vil anbefale til folket. Vinen er fra det nordligste vindistrikt i Bourgogne, som titlen antager, og i dette område er det næsten kun Chardonnay-druen, der er i spil. En chablis er oftest ren og tør i smagen. Det kølige klima giver oftest også mere syre i vinen og derudover er smagen mindre frugtrig i forhold til en Chardonnay fra et varmere klima.
En særlig karakteristik for Chablis-vine er, at man kan fange en undertone, eller bismag, af ”krudt” eller metallisk smag, hvilket skyldes den mineralske jord – Dette vil især blive utrykt i denne vin.
Det skal dog lige nævnes, at den almene tendens går mod, at man er langt mere villig til at bruge en mere mønt på en flaske rød end hvid, hvilket i dette tilfælde, er ganske synd efter min mening. De færreste er villige til at kaste mere end 70-80 kroner, maks. 100, efter en hvidvin hvilket kan resultere i, at man kan komme til at udelukke nogle virkeligt store smagsoplevelser.
Tilbage til denne vin. Årligt bliver der ikke produceret særlig mange af denne vin, kun 4000 flasker, på vinstokke der er omkring 25 år gamle. En ekstra vigtig detalje om vinen er, at det er en enkeltmarksvin, og med hensyn til tilbud, er det efter min overbevisning for godt til at lade gå uhørt hen.
Netop denne chablis adskiller sig fra den ”klassiske Chablis”, da den er federe og fyldigere. Dette skyldes, at den har fået fadlagring, hvilket giver den en mere afrundet smag, lidt mere tannin og større og længerevarende fylde i munden. Derudover giver fadlagringen den en anelse mere tropiskfrugt i form af melon og fersken, foruden den klassiske citrusfrugt, i duft og smag. Jeg fanger især også en stærk undertone af et frisk grønt æble, som trænger igennem i duften. Denne vin indeholder knap så meget mineralitet, som dog alligevel kommer til udtryk i form af en lidt salt og svagt metallisk afsluttende smag, hvilket er en fantastisk detalje. Jeg syntes det er spændende og lidt kompleks vin med en meget fin nuance.
Vinen har ud fra klassifikationen et gemmepotentiale på 2-6 år efter høståret, hvilket er meget flot for denne vin. Dog ville jeg personligt ikke gemme denne vin op mere end 2-4 år, da det typisk kun er de helt store Grand Cru’s man gemmer i 5-8 år, hvilket denne 1. cru ikke lever op til. Derfor vil man sagtens kunne drikke vinen nu og få stor glæde af den.

Vinfakta

Oprindelsesland: Frankrig, Chablis (Yonne)
Drue : 100% Chardonnay
Alc. : 13%
Serveringstemperatur: 10-12℃
Madsammensætning: Går godt til fjerkræ og skaldyr, men også ganske fornuftig til retter med fisk. Kan sågar også gå til hvidskimmel oste.
Pris : Set I Salling og på Salling.dk til 149,95 pr. fl. Normalpris 219,95 pr. fl.

Bedømmelse

Smag

Federe og fyldigere end en traditionel Chablis – Overraskende lækkert!

Duft

Forventelig duft at citrus og grønne æbler, dog med mere tropisk frugt end en traditionel Chablis herhjemme. 

Pris

Tilbudsprisen på en 1. cru er et jævnt godt tilbud.

Anbefaling

Køb denne vin for en anderledes lækker og mere cremet Chablis-oplevelse. Dette er en vin i cru-klassen, så man kræser virkelig for sig selv og sine gæster med denne flaske. Den er smagsoplevelsen værd omend prisen også er derefter.

placeholder_arkiv

2011 Chateau Grand Rivallon Saint-Emilion

Af | Rødvin | Ingen kommentarer

Bordeaux Grand Cru – nu som hverdagsvin

2011 Chateau Grand Rivallon Saint-Emillion Grand Cru

Føtex har tidligere kør en vinfestival ved navn “VIVE LE FRANCE”. I den anledning havde de en Saint-Emilion Grand Cru til fantastisk pris – hvilket de nu gentager!
I deres netop udkommende tilbudsavis findes, der et hav af spændende vine, især denne skønhed som jeg lægger min vægt på.
Denne Grand Cru er produceret under samme omstændigheder som ‘normale’ Grand Cru’er, med henblik på at fremme kvaliteten, hæve niveau’et samt at adskille sig fra de ‘almene hverdagsvin’.
Dog, skal man lige tage dette Grand Cru tilbud med et gran salt, da det ikke er i top klassen af Grand Cru’er, men efter min mening et fantastisk fund til prisen.
Smagen er let kraftig, tør men vel balanceret. Dens sammensætning af druer (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc(Klassisk Bordeaux)) gør at den har undertoner af let blomme samt et bær-friskhed over sig, om man vil.
Ud fra personlig erfaring samt viden samlet fra min tur til Bordeaux sidste sommer, blev jeg opmærksom på 2011 årgange fra Bordeaux. Nej, det er ikke en 2010’er som ville koste meget mere, men selvfølgelig også være meget bedre, men hvis man vil smage hvordan en prima produktion, ligesom 2010, smager til fornuftige penge, skal man forsøge sig med 2011’erne – Dette gjorde samtlige Chateau’er samt vinhandlere mig opmærksom på.

Vinfakta

Oprindelsesland: Frankrig, Bordeaux
Drue : Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc 
Alc. : 13%
Serveringstemperatur: 15-18℃
Madsammensætning: Lækker Entrecote, rødt kød generelt, lam, krydret mad, svinekød.
Pris : 
Normalpris 149.- Annonceret i Føtex fra 9.-15. maj til 89,-

Bedømmelse

Smag

Fyldig, let tør men godt afbalanceret – En Grand Cru I denne klasse er svær at finde, derfor de 4 stjerner

Duft

Duften er ikke fremtrædende men man fanger let fad og mørke bær.

Pris

En Bordeaux, Saint-Emilion Grand Cru til 99 ,- er for godt til at lade sig gå forbi

Anbefaling

Som tidligere nævnt, hvis man vil smage på en af de nyere gyldne årgange i Bordeaux, og så til en fantastisk pris, så må man ikke lade dette gå forbi – Man skal være indstillet på en let tør og halvkraftig vin, og kan ikke sige det nok, en Grand Cru fra Bordeaux, til under 150,- flasken, det er fantastisk!

Rossogrande 500x500

2012 Le Arche Rossogrande

Af | Rødvin | Ingen kommentarer

Fyldig Italiener til super pris i Føtex

2012 Le Arche Rossogrande

Føtex annoncerer i denne uge med et stærkt tilbud på et af kædens gode vinbrands fra Italien, nemlig Le Arche.

Le Arche er et brand tilknyttet virksomheden Premiumwine, som blev stiftet i år 2000. Virksomheden rummer yderst prominente navne, heriblandt Silvano Piacentini, som er en guru, når det gælder vinproduktion i Veneto og specielt Valpolicella. Så selv om virksomheden er ung, så har de altså folk med langt over 30 års erfaring i at producere og distribuere vin bag sig.

Vinen vi har i fokus er ”Rossogrande”. Det er en vin med delvist tørrede druer, dvs. appasimento-metoden er benyttet. I denne vin er der anvendt to typiske Amarone-druer, nemlig Corvina og Rondinella. Druerne bliver i høstet sidst i september og får lov til at tørre inden de bliver presset og lagt på slovenske egetræsfade i 12 måneder. De slovenske fade er med til at give vinen lidt sprælske tanniner, dog uden på nogen måde at blive for dominerende i en generelt lidt tungere og sødere vin. Vinen har en indbydende duft af friske let syrlige kirsebær, om end der er en snert af fadpræg i duften også. Vinen har en flot dybrød kulør, med masser af fyldig blomme frugtsmag med et hint lakrids, krydderier og vanilje.

Vinen har tidligere fået 4 ud af seks 6 i både B.T og Politiken og scorer også en god middelkarakter på Vivino.

Personligt vil jeg anbefale at skynde mig ned og se om der ikke skulle være nogle flasker i den nærmeste Føtex. Det er altså en særdeles god vin til 49,50

Vinfakta

Oprindelsesland: Italien, Veneto
Drue: Corvina og Rondinella
Årgang: 2012
Alc. : 13,5%
Serveringstemperatur: 15.18℃
Madsammensætning: Røde bøffer, Rødt kød, vildt og ost. Jeg har selv været vældig glad for denne vin til vildsvin med lidt tyttebær og lign.
Pris : Annonceret i Føtex fra 2.-8. Maj. Til 49,50 – Vejl. Normalpris 99.95

Bedømmelse

Smag

Fyldig med god og vedvarende saftig smag af brombær og solbær. Mangler en anelse mere og bedre afbalanceret fad for at gøre den mere bastand.

Duft

Dejlige noter af friske og let syrlige kirsebær

Pris

Prisen er meget skarp, da den oftest er på tilbud til 75,-

Anbefaling

Et stærkt tilbud på en alsidig rødvin, der appellerer til både kvinder og mænd, da den ikke er for bredskuldret, men heller ikke uden saft og kraft.

perelada500x500

Perelada Cava Semi Seco Non-vintage

Af | Mousserende | Ingen kommentarer

Saftige Spanske Bobler

Perelada Cava Semi Seco Non-vintage

Cava er den næstmest solgte mousserende vin på verdensplan efter Champagne. Da det også smager godt giver det god værdi for os der elsker bobler. Ordet cava stamme fra ”cueva”, som betyder hule på spansk og henviser til den traditionelle opbevaring af cava i kældre eller grottehuler. I Cava bruger man typiske spanske druer, såsom Macabeo, Xarel-lo og Parrellada, hvilket giver cava’er et charmerende spansk udtryk, selvom de er produceret efter den traditionelle champagnemetode, hvor vinen ligger 12 måneder på flaske efter fadlagring. I de sidste 30 år har Cava vundet store markedsandele og popularitet både på det danske og internationale marked.

Netop derfor bør man lige tage et kig på Cava’erne fra Castillo de Perelada. Perelada er et utroligt gammelt slot, hvor man kan dokumentere produktion af vin helt tilbage til middelalderen. Slottet er placeret nord for Barcelona, ikke langt fra den franske grænse.  Vinproduktionen og bevaringen af disse traditioner tog for alvor fart, da Miguel Mateu købte slottet i 1923. Dette er blevet videreført af søn og barnebarn, Suque og Javier Arturo siden 1972.

Jeg har selv smagt samtlige varianter, men i denne omgang anmelder jeg Semi Seco’en. Semi Seco betyder ”halvtør” og henviser til hvor meget restsukker, der er tilbage i flasken. I dette tilfælde er 37 gr/l. Vinen dufter af lyse blomster med en svag note af lagring. Duften kunne godt være kraftigere og med mere blomsterparfume. Smagen er dejlig fyldig og sødlig, hvilket stemmer overens med den strågule kulør. Smagen er vedholdende og lagringen giver god fyldig oplevelse. Perfekt til solskinsdage, når vi går jordbærsæsonen i møde.

Alt i alt en rigtig lækker oplevelse og prisen taget i betragtning, så er det altså et stærkt køb.

Vinfakta

Oprindelsesland: Spanien
Drue : Macabeo (45%), Xarel·lo (30%) og Parellada (25%)
Alc. : 11,5%
Serveringstemperatur: 5-6℃
Madsammensætning: Gode fyldige bobler til en stærk pris. Er gode til solskinsdage til frisk frugt eller en let dessert, hvis man ikke er til ekstremt søde bobler. 

Pris : Set i Bilka på tilbud : Pr. fl. 49,- Spar 26,-

Bedømmelse

Smag

 Gode fyldige bobler med behagelig sødme.

Duft

 Ikke voldsom intens duft. Kunne godt have være kraftigere og mere parfumeret. 

Pris

 Stærkt tilbud på et godt alternativ til de helt søde bobler.

Anbefaling

Gode fyldige bobler til en stærk pris. Er gode til solskindage med frisk frugt eller dessert, hvis man ikke kan lide de helt søde bobler

glen_carlou_feat

2013 Glen Carlou

Af | Rødvin | Ingen kommentarer

AFRIKAS VINSTJERNE ER FUNDET

2013 Glen Carlou

Sydafrikansk stjerne er fundet. Generelt er jeg ikke så imponeret over sydafrikanske vine fra supermarkedet, da de alt for svarer til at købe en lottokupon. I denne omgang har jeg dog svært ved at få armene ned. I Salling har jeg i denne uge købt Glen Carlou 2013. Prismæssigt en dyrere sydafrikaner til 139,- flaske, men tilbuddet gav mig 2 fl. For blot 120,-

Selve vinens flaske ser meget elegant ud uden for meget pynt til at lokke forbrugeren i fælden, hvilket er et lovende tegn i sig selv. Duften er mørk og intens af mørke bær, anis, chokolade, træ og tobak.

Vinen er skabt at tre druesorter. Syrah, Mourvedre og Tannat. Syrah bidrager med frugt og saft af blommer og mørke bær. Tannat er en lidt mere ukendt drue. Meget anvendt i vin fra Uruguay og tilfører vinen syre og behagelige tanniner. Mouvedre er blandet i for at stabilisere vinen, hvilket jeg synes er lykkedes til fulde.

Smagen har lige som duften masser af frugt og smag af brombær og blommer, samt chokolade og kirsebær. Derudover er vinen ung, hvilket kommer til udtryk i en utrolig friskhed til trods for den høje alkoholprocent og frugtfylde.

Vinen kan med fordel nydes sammen med oksekøb eller svinekød. Jeg forsøgte den sammen med en god chili con carne, hvilket var helt exceptionelt.

Som bonusinformation, så kan vinen også købes via sallings hjemmeside her.

Vinfakta

Oprindelsesland: Sydafrika (Paarl)
Drue: Syrah 85% Mouvédre 11% Tannat 4%
Årgang: 2013
Alc. : 14,5%
Serveringstemperatur: 16-17
Madsammensætning:  Oksekød eller svinekød. Særdeles god til kraftige gryderetter og simremad.
Pris : Set i Salling og på salling.dk. Normalpris 139,-  På tilbud 2 fl. 120,-

Bedømmelse

Smag

Intens kraftfuldt frugt med lækker eftersmag og bløde tanniner.

Duft

Duft af frisk syre og modne bær.

Pris

Super skarp pris på kvalitetsvin fra Sydafrika.

Anbefaling

Køb denne vin i mængder. Er god til at servere til gode retter i weekenden og man kan sagtens servere den for gæster. Ikke nogen vin med stort gemmepotentiale, så drik løbende.

wolf_blass_feat

Wolf Blass Red Label Premium Cuvée

Af | Mousserende | Ingen kommentarer

Fyldige oversøiske bobler til skarp pris

Wolf Blass Red Label Premium Cuvée

I forlængelse af Dansk Supermarkeds guldmærkekampagne med vinglas har de ekstremt spændende vintilbud. Heriblandt er der suveræne bobler til halv pris. Den australske sparkling wine fra Wolf Blass er efter min exceptionel til prisen. Historien om Wolf Blass er en romantisk fortælling om en vinpassioneret immigrerende tysker (Wolfgang Blass), som med hårdt arbejde og tysk disciplin formåede at bygge et af de største og mest anerkendte vinhuse i Australien. Han producerede vin efter følgende motto: ”my wines should make strong women weak and weak men strong”, hvilket jeg synes, at denne mousserende vin netop formår på samme måde som rigtig gode champagner og dyre bobler.

Vinen er dejligt frisk og tør, og en smule mineralsk i duften kombineret med duft af citrusfrugter og friske bær. Smagen er tør med god syre, men fyldig og med tilpas med afrundende frugt og lækker cremet smag i en lækker blend af Chardonnay og Pinot Noir, hvilket er de typiske druer anvendt i mousserende vine. Vinen er lagret i ståltanke, hvilket gør vinen ren i sit udtryk uden præg af fadsmag, og er derfor velegnet som aperitif eller til fisk, skaldyr og bløde oste.

Hvis man vil læse mere om Wolf Blass så er der her et link : http://www.wolfblasswines.com/

Vinfakta

Oprindelsesland: Australien
Drue: Chardonnay + Pinot Noir
Årgang: Non-vintage
Alc. : 11,5%
Serveringstemperatur: 5-7℃
Madsammensætning: Aperitif, Fisk og skaldyr.
Pris : Set på tilbud i Bilka til 47,50 Spar 47,50.

Bedømmelse

Smag

God balance mellem syre og frugt.

Duft

Dejlig duft at citrus og lime. En smule for meget parfume.

Pris

Svært at finde så gode bobler til mindre end 50 DKK.

Anbefaling

Super køb til prisen. Benyt den til at fejre mindre begivenheder eller fiskeretter såsom sushi.